Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajanvaraus

Varaa aikasi vastaanotolle!

Anatomian opetus

Täältä löydät tiedot tulevista kursseista!

 


Artikkelit

Lue kirjoituksia terveydestä!

 

 

Tervetuloa lukemaan artikkeleita!

Täältä löydät kirjoituksiani liittyen yleisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, osteopatiaan ja

terveyden filosofiaan.

Ärtyvän suolen hoito Osteopatialla

Lisätty 28.03.2016

Kuva: Gray´s AnatomyKuva: Gray´s Anatomy

Erilaiset suolisto- ja vatsaongelmat ovat yhä yleisempiä nykypäivänä. Toiminnallisten vatsavaivojen kuten ärtyvän suolen hoidossa tulee tietysti ensisijaisesti katsoa että ruokavalio on kunnossa, vähentää altistumista saasteille ja/tai kemikaaleille ja koettaa löytää ratkaisuja vatsaoireita provosoiviin henkisiin stressitekijöihin.

Erityisesti stressiperäisiä vatsaongelmia voi kuitenkin hoitaa myös osteopatialla.

Lue kokonaan »

Osteopatian mahdollisuudet uniapneapotilaan hoidossa

Lisätty 19.01.2016
 Kuva: Gray´s AnatomyKuva: Gray´s Anatomy
 Osteopatia voi tarjota tukea uniapneapotilaan kehollisten jännitysten hoidossa, sitä kautta parantaa elämänlaatua ja auttaa painonhallinnassa liikkumisen helpottumisen myötä. Kaulanalueen ja rintakehän lihas- ja sidekudosjännityksiä voidaan hoitaa spesifisti potilaan tarpeiden mukaan. Osteopaattista hoitoa saaneiden uniapneapotilaiden yöllisissä hengityskatkoksissa on myös havaittu lyhenemistä pienen otannan tutkimuksissa. 
Lue kokonaan »

Polvet heikkoina?

Lisätty 19.11.2015


Kuva: Gray´s anatomyKuva: Gray´s anatomy

Polvivaivat ovat yleisiä tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ja ne voivat johtua monista syistä. Tässä artikkelissa käyn läpi erilaisia polvivaivojen aiheuttajia. Kirjoitus on tarkoitettu mielenkiintoa herättäväksi ja yleistietoa lisääväksi luettavaksi, ei itsediagnoosin tekoon tai muiden diagnosointiin. Mikäli polvesi on kipeä, kannattaa olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen ja varata vastaanottoaika

Lue kokonaan »

Hengittämällä terveeksi?

Lisätty 12.04.2015

Pallea on merkittävin hengityslihasPallea on merkittävin hengityslihas

Tämä artikkeli kertoo hengityksestä. Törmään aiheeseen säännöllisesti praktiikallani. Lähden siitä usein liikkeelle hoidoissani erityisesti kroonisista vaivoista kärsivien potilaiden kanssa

Hengitys, kehon aineenvaihdunta ja stressi ovat hyvin läheisessä vuorovaikutussuhteessa toisiinsa. Lukemalla tämän artikkelin ymmärrät hieman paremmin miten!

Lue kokonaan »

Jooga-anatomian opetus

Lisätty 18.01.2015

Tarina ja tietoa anatomian opetuksesta Iyengar-joogaopettajakoulutuksen yhteydessä 2013-2014. Kuvassa jooga-anatomian opiskeluryhmä kuvattuna Iyengarjoogakeskus Studio Yaman tiloissa viimeisen anatomian viikonlopun päätteeksi.

 

Jooga-anatomian ryhmä 2013-2014Jooga-anatomian ryhmä 2013-2014

Lue kokonaan »

Arpikudoksen hoito

Lisätty 22.09.2014

Kuva: Fascia, Gray´s AnatomyKuva: Fascia, Gray´s Anatomy

Arpien hoito on tärkeä, mutta vielä puutteellisesti tunnettu osa-alue yleisessä terveydenhoidossa. Sidekudoksinen arpi on luonnon keino korjata ja vahvistaa vaurioaluetta.

Ongelmat syntyvät arven kasvaessa ristisidoksin ja kiinnikkein kiinni viereisiin kudoksiin. Tästä saattaa seurata liikerajoituksia, jotka vaikuttavat arven alla oleviin kudoksiin ja jotka voivat heijastua laajemmin kehoon aiheuttaen toiminnallisia ongelmia.

Jalkaterän alueella oleva kiinnikkeinen arpi voi pitkän ajan kuluessa heijastua lonkkaan kireytenä, tai kiinnikkeinen sektioarpi voi aiheuttaa alaselkäkipua.

Lue kokonaan »

Osteopatian filosofia

Lisätty 21.09.2014

Osteopatian "isä" A. T. StillOsteopatian "isä" A. T. Still

Osteopatian filosofia sisältää neljä perusperiaatetta, joihin myöhemmin on lisätty neljä täydentävää periaatetta. Filosofiset periaatteet on luotu osteopatian kehittäjän Andrew Taylor Stillin (kuvassa) kirjoitusten perusteella ja koottu nykyiseen muotoonsa Amerikan Kirksvillen osteopatiakomitean toimesta vuonna 1953.

Seuraavassa kirjoituksessa olen vapaasti suomentanut periaatteet, sekä avannut jokaista periaatetta lyhyellä pohdinnalla. 

Lue kokonaan »