Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajanvaraus

Varaa aikasi vastaanotolle!

Anatomian opetus

Täältä löydät tiedot tulevista kursseista!

 


Artikkelit

Lue kirjoituksia terveydestä!

 

 

Tervetuloa lukemaan artikkeleita!

Täältä löydät kirjoituksiani liittyen yleisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, osteopatiaan ja terveyden filosofiaan.

Anatomia ja kehotietoisuus - Kokemuksellisen anatomian opas ESITTELY JA 2. PAINOKSEN LISÄYKSET

Lisätty 18.01.2019

Keväällä 2018 ilmestyneen kirjani ensipainos on loppuunmyyty! Uudistettu 2. painos ilmestyi tammikuun lopulla 2019. Voit ostaa oppaan verkkokaupastani:

https://anatomiakehotietoisuus.fi/kauppa/

Mikäli omistat 1. painoksen voit ladata 2. painokseen tehdyt lisäykset linkeistä sivun lopussa!  

Lue kokonaan »

Polvet heikkoina?

Lisätty 19.11.2015


Kuva: Gray´s anatomyKuva: Gray´s anatomy

Polvivaivat ovat yleisiä tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ja ne voivat johtua monista syistä. Tässä artikkelissa käyn läpi erilaisia polvivaivojen aiheuttajia. Kirjoitus on tarkoitettu mielenkiintoa herättäväksi ja yleistietoa lisääväksi luettavaksi, ei itsediagnoosin tekoon tai muiden diagnosointiin. Mikäli polvesi on kipeä, kannattaa olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen ja varata vastaanottoaika

Lue kokonaan »

Hengittämällä terveeksi?

Lisätty 12.04.2015

Pallea on merkittävin hengityslihasPallea on merkittävin hengityslihas

Tämä artikkeli kertoo hengityksestä. Törmään aiheeseen säännöllisesti praktiikallani. Lähden siitä usein liikkeelle hoidoissani erityisesti kroonisista vaivoista kärsivien potilaiden kanssa

Hengitys, kehon aineenvaihdunta ja stressi ovat hyvin läheisessä vuorovaikutussuhteessa toisiinsa. Lukemalla tämän artikkelin ymmärrät hieman paremmin miten!

Lue kokonaan »

Jooga-anatomian opetus

Lisätty 18.01.2015

Tarina ja tietoa anatomian opetuksesta Iyengar-joogaopettajakoulutuksen yhteydessä 2013-2014. Kuvassa jooga-anatomian opiskeluryhmä kuvattuna Iyengarjoogakeskus Studio Yaman tiloissa viimeisen anatomian viikonlopun päätteeksi.

 

Jooga-anatomian ryhmä 2013-2014Jooga-anatomian ryhmä 2013-2014

Lue kokonaan »

Arpikudoksen hoito

Lisätty 22.09.2014

Kuva: Fascia, Gray´s AnatomyKuva: Fascia, Gray´s Anatomy

Arpien hoito on tärkeä, mutta vielä puutteellisesti tunnettu osa-alue yleisessä terveydenhoidossa. Sidekudoksinen arpi on luonnon keino korjata ja vahvistaa vaurioaluetta.

Ongelmat syntyvät arven kasvaessa ristisidoksin ja kiinnikkein kiinni viereisiin kudoksiin. Tästä saattaa seurata liikerajoituksia, jotka vaikuttavat arven alla oleviin kudoksiin ja jotka voivat heijastua laajemmin kehoon aiheuttaen toiminnallisia ongelmia.

Jalkaterän alueella oleva kiinnikkeinen arpi voi pitkän ajan kuluessa heijastua lonkkaan kireytenä, tai kiinnikkeinen sektioarpi voi aiheuttaa alaselkäkipua.

Lue kokonaan »

Osteopatian filosofia

Lisätty 21.09.2014

Osteopatian "isä" A. T. StillOsteopatian "isä" A. T. Still

Osteopatian filosofia sisältää neljä perusperiaatetta, joihin myöhemmin on lisätty neljä täydentävää periaatetta. Filosofiset periaatteet on luotu osteopatian kehittäjän Andrew Taylor Stillin (kuvassa) kirjoitusten perusteella ja koottu nykyiseen muotoonsa Amerikan Kirksvillen osteopatiakomitean toimesta vuonna 1953.

Seuraavassa kirjoituksessa olen vapaasti suomentanut periaatteet, sekä avannut jokaista periaatetta lyhyellä pohdinnalla. 

Lue kokonaan »