palvelut

Täällä pääset tutustumaan palveluihini ja mistä osaamiseni koostuu. 

osteopatia tutkimus

Osteopatia

Osteopatia on käsillä tehtävää kehonhoitoa, eli manuaaliterapiaa, joka perustuu anatomian tuntemiseen ja kehon fysiologisten toimintojen ymmärtämiseen. Osteopaatti tutkii ja hoitaa lihaksia, sidekudoksia, niveliä ja selkärankaa, hermoja sekä nestekiertoa. Hoidon pyrkimyksenä on palauttaa kudosten normaali liikkuvuus, toisinaan hyvin hienovaraisillakin liikkeillä. Käsin tehtävät tekniikat ovat hellävaraisia ja asiakkaan kehoa kunnioittavia.

Terapeuttiset harjoitteet

Liike vaikuttaa kehoon solutasolta lähtien. Se vahvistaa kehoa ja hoitaa myös mieltä monilla tavoin. Kipu sen sijaan voi vaikeuttaa liikkumista, vääristää liikemalleja ja häiritä lihasten aktivoitumista hermotuksen kautta. Akuutin kivun tai vamman jälkeen lihasten toiminta on hyvä tarkistaa ja palauttaa monipuoliset liikemallit tarkoin ohjattujen harjoitusten kautta. Näin voidaan varmistaa hyvä liikkeellelähtö poikkeuksellisen tilanteen jälkeen.

Pitkittyneessä kivussa terapeuttiset harjoitteet ja oikein annosteltu, mielekäs liikunta auttaa kivun lievitykseen ja parantaa toimintakykyä. Parhaimmillaan terapeuttiset harjoitteet palauttavat luottamuksen kehon toimintaan, joka mahdollistaa harjoitteluun palaamisen tai avaa uusia mahdollisuuksia aktiivisiin harrastuksiin.

liikekontrolliharjoitteet palauttavat kehon normaalin toiminnan
arpikudoksen mobilisointi

Arpikudoksen mobilisointi

Arpikudoksen mobilisointi on erikoisosaamistani, johon olen perehtynyt niin teoreettisen tiedon kuin käytännön tekemisen kautta. Kuvassa näet kiinnikkeisen arven jalkapöydässäni, joka on vaikuttanut koko vasemman alaraajani ja lonkkani toimintaan vuosien varrella. Kokemukseni takia mielestäni jokainen arpi ansaitsee kuntoutuksen.

Erityisesti oikein ajoitetulla manuaali- ja liiketerapialla voidaan tukea arven luonnollista muotoutumista, niin että siitä jää mahdollisimman vähän haittaavia liikerajoituksia tai kompensatorisia yksipuoleisia liikemalleja.

Arven optimaalinen kuntoutusaika on 3 viikkoa – 3 kuukautta sen synnystä. Kudosten muovaantuminen jatkuu nopeampana kuitenkin jopa 1,5 vuotta ja sitäkin vanhempia arpia voidaan hoitaa, joskin vaikutusmahdollisuudet ovat erilaiset kuin tuoreen arven kohdalla. 

Arpikudoksen mobilisointi on näkemykseni mukaan parantumista edistävää ja ennenkaikkea ennaltaehkäisevää työtä.

Jooga-anatomia

Jooga ja anatomian opetus

Kiinnostaako kehon terveys? Haluaisitko oppia miten keho toimii ja pysyy kunnossa? Oletko kiinnostunut joogasta tai haluatko syventää joogaharjoitustasi?

Vastaanottotyön ohella olen toiminut anatomian opettajana useissa eri joogaopettajakoulutuksissa.

Olen puhunut anatomiasta ja kehotietoisuudesta edellä mainittujen koulutusten lisäksi esimerkiksi YLEllä, Joogafestivaaleilla sekä eri joogakouluissa ympäri Suomea.

Merkittävimpinä työn ohella tehtyinä projekteinani pidän Anatomia & kehotietoisuus – Kokemuksellisen anatomian opas kirjoittamista ja kustantamista vuosina 2015-2018, sekä Anatomia & kehotietoisuus verkko-oppimisympäristön suunnittelua ja tuotantoa vuodesta 2018 – eteenpäin.

Haluan jakaa itseäni innostaneista kehollisista aiheista käytännönläheisesti, humoristisesti ja ajatuksia herättävästi. Anatomian ja kehon tunteminen voi mielestäni tuoda iloa, hyötyä ja oivalluksia kaikille!

jooga ja anatomian opetus
mitä vastaanotolla tapahtuu

Mentorointi

Kaipaatko tukea ja käytännönvinkkejä osteopatian ammatinharjoittamiseen tai yritystoimintaan?

Onko sinulla visio omasta yrityksestä, joka poikkeaa hieman perinteisestä kaavasta ja kaipaisit näkemyksiä miten lähteä toteuttamaan unelmaasi innostavasti mutta järkevästi?

Tuen sinua mielelläni kohti omannäköistä uraa 10 vuoden osteopatia- ja 13 vuoden yrittäjäkokemukseni kautta!

Minulla on erityisesti kokemusta vastaanotto- ja asiantuntijatyöstä, kouluttamisesta niin verkossa kuin livenä, kirjoittamisesta ja online-markkinoinnista.

Ajattelen että ammatinharjoittaminen voi olla hyvin luovaa, kunhan perusasiat ovat kunnossa <3

Asiakkaiden kokemuksia

mitä vastaanotolla tapahtuu

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Mitä vastaanotolla tapahtuva tutkimus, kehonkartoitus ja hoito pitää sisällään? Mitä voi odottaa ja miten valmistautua tapaamiseen?

Varaa aikasi

Klikkaa alla olevasta painikkeesta ja näet seuraavat vapaat aikani ajanvarauskalenterista!