Artikkelit

Lue artikkeleja osteopatiaan ja kehon terveyteen liittyvistä aiheista, sekä pohdintoja matkan varrelta. 

Keväällä 2020 heräsin eräänä aamuna niskakipuisena. Oire ei ole minulle tyypillinen, joten kokemuksesta inspiroituneena päätin tehdä videon aiheesta. Mistä niskakipu johtuu ja mitä osteopaatti ajattelee asiasta?
Raskausaika ja synnytykseen valmistautuminen on suurien kehollisten muutosten aikaa. Erityisesti lannerangan, lantion ja lonkkien toimivuus ja liikerajoituksettomuus edesauttaa synnytyksen luonnollista kulkua.
Olin vieraana Viljami Lehtosen Miehen mieli podcast:ssa keskustelemassa osteopatiasta ja kehomielen terveydestä! Kuuntele lennokas keskustelumme, jossa ei pelätty ottaa kiisteltyjäkin aiheita puheeksi! 🙂
Tarinani siitä kuinka päädyin opettamaan anatomiaa Iyengar-joogaopettajakoulutuksen yhteydessä 2013-2014. Kuvassa jooga-anatomian opiskeluryhmä kuvattuna Iyengarjoogakeskus Studio Yaman tiloissa viimeisen anatomian viikonlopun päätteeksi.
Osteopatian filosofia sisältää neljä perusperiaatetta, joihin myöhemmin on lisätty neljä täydentävää periaatetta. Filosofiset periaatteet on luotu osteopatian kehittäjän Andrew Taylor Stillin (kuvassa) kirjoitusten perusteella ja koottu nykyiseen muotoonsa Amerikan Kirksvillen osteopatiakomitean toimesta vuonna 1953. Seuraavassa kirjoituksessa olen vapaasti suomentanut periaatteet, sekä avannut jokaista periaatetta lyhyellä pohdinnalla.
Usein polviongelmia voidaan hoitaa kiinnittämällä huomio jalan lihasvoimaan ja linjaukseen. Vaikka kyseessä olisi rakenteellisesti vaurioitunut polvi, oikeanlainen liiketerapia voi helpottaa oireita. Seuraavassa tyypillisimpiä polvivaivojen aiheuttajia ja keinoja, joilla voidaan helpottaa oireita.
Lisäosaamista sekä vastaanottotyöhön että anatomian opettamiseeni tuo jatko-opiskelemani Kinetic control, eli liikekontrollihäiriöiden tutkiminen ja hoitaminen tarkasti ohjatuilla harjoitteilla.