Tietopankki

Lue artikkeleja osteopatiaan ja kehon terveyteen liittyvistä aiheista, sekä pohdintoja matkan varrelta. 

Alta löydät myös listan yhteistyökumppaneistani, joita voin sydämellisesti suositella kehon- ja mielenterveyden hoitoon erilaisissa elämänvaiheissa. 

Keväällä 2020 heräsin eräänä aamuna niskakipuisena. Oire ei ole minulle tyypillinen, joten kokemuksesta inspiroituneena päätin tehdä videon aiheesta. Mistä niskakipu johtuu ja mitä osteopaatti ajattelee asiasta?
Raskausaika ja synnytykseen valmistautuminen on suurien kehollisten muutosten aikaa. Erityisesti lannerangan, lantion ja lonkkien toimivuus ja liikerajoituksettomuus edesauttaa synnytyksen luonnollista kulkua.

Yhteistyökumppanit

Löydä osaava asiantuntija eri ongelmiin ja elämäntilanteisiin.

Usein kysyttyä

Vastaanottoni sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Dogood Terveyspalveluiden tiloissa, osoitteessa Itäinen teatterikuja 5 a 1. Rautatientorille on kiven heitto ja kansallisteatteri on aivan kivijalka liiketilaamme vastapäätä.

Rajoitan toisinaan ensikäyntiaikoja, jotta saan hoitosuhteessa oleville asiakkaille oikea-aikaiset jatkokäynnit ja ettei kalenterini täyty liikaa. Otan yleensä uusia asiakkaita kevään ja syksyn alussa. Aikoja voi kysyä myös sähköpostilla, joskus minulla voi olla peruutusaikoja ja tilaa ottaa uusi asiakas vaikka kalenterissani ei aikoja näkyisikään. Kyselyihin vastaan nopeasti osoitteesta info@juttaaalto.fi.

Sähköpostilla aikoja tiedustellessa kannattaa mainita myös minkä takia hakeudut hoitoon niin voin tarpeen mukaan suositella osaavia yhteistyökumppaneitani.

Arpikudoksen mobilisointiin voit tulla, vaikka et olisi käynyt aiemmin vastaanotolla. Haluan pitää palvelun saatavana, sillä arpikudoksen hoidossa ajoitus on tärkeää, eivätkä hoitosarjat yleensä ole kovin pitkiä (noin 1-3 kertaa). 

Osteopaattisessa tutkimuksessa varsinkin ensimmäisellä käynnillä tutkitaan yleensä selkäranka ilman paitaa. Hoidossa voi hyvin olla alusvaatteisillaan, aina se ei kuitenkaan ole tarpeen. Monet tutkimuksista sekä hoito voidaan tehdä myös vaatteet päällä, kunhan vaatteet ovat kiristämättömät, eivätkä estä liikettä. Esim. toppi tai t-paita ja legginssit tai shortsit sopivat hyvin valtaosaan tutkimuksesta ja hoidosta.

Varattu vastaantottoaika on peruttava viimeistään 48 tuntia ennen ajanvarauksen alkua. Varauksen voit kätevästi perua sähköpostiisi saadusta varausvahvistuksesta, joka on tullut osoitteesta ”no-reply@vello.fi”

Koronatapauksissa ajansiirrolla ei ole takarajaa, eli ajan voi siirtää sairastumisesta johtuen vaikka samana päivänä.

mitä vastaanotolla tapahtuu

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Mitä vastaanotolla tapahtuva tutkimus, kehonkartoitus ja hoito pitää sisällään? Mitä voi odottaa ja miten valmistautua tapaamiseen?

Ostepaattinen kosketus rauhoittaa.Pitkittyneisiin tuki-ja liikuntaelinvaivoihin näyttää usein liittyvän muutoksia kehoaistin (eli interoseption) toiminnassa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi tarpeettoman voimakkaita kiputuntemuksia. Tuoreen tutkimusnäytön mukaan osteopaattinen kosketus ja manuaalinen hoito voisi muokata kehoaistin tilaa, vähentäen vääristyneitä tuntemuksia. Tämä puolestaan vaikuttaisi positiivisesti niin fyysiseen kuin mielenterveyteenkin. Nelivuotisen koulutuksen aikana osteopaattista kosketusta harjoitetaan aivan alusta alkaen, jotta voimme auttaa asiakkaitamme parhaamme mukaan. Osteopaatilla olet taitavissa ja osaavissa käsissä.#IOHW2022 #OIA #moving #soothing #grooving #osteopathy #OsteopathyWeek #osteopatia #terveys #osteopaattiliitto ... See MoreSee Less
View on Facebook
Osteopatia pitää sinut liikkeessä. Osteopaatin vastaanotolle tullaan monesta syystä. Monelle tärkeä syy on pystyä liikkumaan tasapainoisesti eri elämäntilanteissa.Positiivista tutkimusnäyttöä osteopatiasta tulee jatkuvasti lisää liittyen muun muassa kivunhoitoon, toimintakyvyn paranemiseen ja liikelaajuuksien lisääntymiseen. Hoito on ihmislähtöistä, huomioiden kunkin asiakkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet. Osteopatiasta on apua esimerkiksi alaselkäkivun hoidossa niin lapsilla kuin aikuisillakin ja naisilla sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen. #IOHW2022 #OIA #moving #soothing #grooving #osteopathy #OsteopathyWeek #osteopatia #terveys #osteopaattiliitto #osteopatiaviikko ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeessä noin kerran kuussa ajankohtaisia kuulumisiani, tiedotusta kurssitoiminnasta ja vastaanotosta sekä muuta kiinnostavaa kehoon, terveyteen ja elämään liittyen <3