Asiakkaiden kokemuksia

Kireät takareidet ja alaselkäkipu

”Omalla kohdallani kaikki liikekontrolli- ja asana harjoitteet ovat vieneet asioita eteenpäin. Harjoitteiden teho ja tulokset ovat olleet yllättävän nopeita. Erityisesti hyvin yksinkertaisten jalkateräharjoitteiden aikaansaama varpaiden, ja sitä kautta koko takalinjan, rentoutuminen on tuonut parissa kuukaudessa ällistyttävän paljon vapautta ja liikkuvuutta lihasketjuun.” -Pera, 57 vuotta

”Selkäni hajosi noin 10 vuotta sitten. Silloin diagnosoitiin välilevynpullistuma ja vahvasti madaltuneet nikamavälit noin 5 cm alueelta, ts. tältä osin selkäni on 20 vuotta muuta kehoa vanhempi. Kuntoutin selkääni ensin pilateksella ja samoihin aikoihin kokeilin sattumalta joogaa. Sillä tiellä olen edelleen. Yksi oman joogaharjoituksen taka-ajatuksista on tavallaan selän jatkuva kuntoutus. Tavoitteenani on saada ranka ja ryhti niin hyvään kuntoon kuin se tässä 57 vuoden iässä on mahdollista, sekä ylläpitää liikkuvuus ja jousto jatkossakin mahdollisimman hyvänä.

Joogan lisäksi olen huoltanut selkääni osteopaattisella manipulaatiolla 3-4 vuoden ajan toisella terapeutilla, ennen kuin aloin käymään Jutan luona. Yhdistelmän tulokset ovat olleet erinomaiset. Ranka liikkuu huomattavasti vapaammin ja joustavammin kuin 10 vuotta sitten.

Selässäni ei ole tällä hetkellä akuuttia oireilua. Tottakai rappeuma aiheuttaa jatkuvasti pieniä kolotuksia ja jähmeyttä, mutta ei tällä hetkellä mitään sellaista mistä ei selviäisi muutamalla venyttävällä asanalla. Pienet fasettilukot avautuvat helposti ja ranka ’asettuu’ paikoilleen.” 

***

Miten löysin Jutan vastaanotolle?

”Jutan kirja Anatomia & kehotietoisuus oli vapaavalintaisena kurssimateriaalina omassa joogaopettajakoulutuksessa. Kirjan selkeys ja käytännönläheisyys puhuttelivat heti. Kävin myös yhdellä Jutan luennolla, jonka aiheena oli selkä. Sain heti hyviä käytännön vinkkejä kehonhuoltoon. 

Jutan touhussa kiinnostivat iyengar-joogan ja osteopatian yhdistelmä. Mitä uutta joogasta ymmärtävän terapeutin tietotaito voisi tuoda omaan joogaharjoitukseen? Saisiko rankaa, ryhtiä ja liikkuvuutta säädettyä vielä paremmalle tasolle? Tavallaan ajattelin katsoa saisinko Jutan opeilla siirrettyä oman harjoituksen sekä rangan ja ryhdin hyvinvoinnin ”nextille levelille”.

Omalla kohdallani kaikki liikekontrolli- ja asana harjoitteet ovat vieneet asioita eteenpäin. Ensin on säädetty peruspalikat (lihasvoima, hermotukset yms.) kuntoon ja sitten asioiden kehittyessä hifistellään eteenpäin. Harjoitteiden teho ja tulokset ovat olleet yllättävän nopeita. Oma kehoni oppi uusille tavoille noin 3-4 kuukauden harjoittelulla. Erityisesti hyvin yksinkertaisten jalkateräharjoitteiden aikaansaama varpaiden, ja sitä kautta koko takalinjan, rentoutuminen on tuonut parissa kuukaudessa ällistyttävän paljon vapautta ja liikkuvuutta lihasketjuun.

Omalla kohdallani kaikki harjoitteet ovat toimineet mainiosti ja jokainen vastaanottokäynti on tarjonnut kehollisia oivalluksia ja uusia rakennuspalikoita kohti paremmin toimivaa kehoa. Suosittelen lämpimästi. Olet hyvissä käsissä.”

-Pera, 57 vuotta 

Varaa aika osteopaatille

Seuraavat vapaat aikani näet ajanvarauskalenterista!