Asiakkaiden kokemuksia

Välilevyperäinen alaselkäkipu

”Istuminen alkoi olla taas mahdollista. Myöhemmin huomasin voivani nukkua heräämättä särkyyn.” -Karoliina, 32 vuotta

”Istuminen alkoi olla taas mahdollista. Myöhemmin huomasin voivani nukkua heräämättä särkyyn.”

-Karoliina, 32 vuotta

Välilevyn pullistuman johdosta oireilleen selän kuntoutus.

”Minulta oli jo aiemmin leikattu yksi välilevyn pullistuma selästä. Uuden ilmaannuttua halusin olla aktiivinen ja välttää pitkittyvää selkäsärkyä sekä leikkaustakin. Fysioterapeuttiystäväni suositteli minulle osteopatiaa. Olin kuullut siitä paljon hyvää myös muilta huonoselkäisiltä.


Ensimmäisellä käynnillä minua haastateltiin pitkään. Olin jopa hieman hämilläni siitä, miten paljon Jutta kyseli myös kaikesta muusta kuin vain selkävaivastani. Pidin erityisesti siitä, että hän selitti itse perusteellisesti haastattelun tarkoituksen sekä kaiken, mitä hoidon aikana tulee ottaa huomioon. Hän selitti minulle myös osteopaattisen hoidon perusteet ja miten hän aikoi edetä juuri minun hoidossani.


Tutkimus tehtiin käsin tunnustellen ja liikeratoja tarkkaillen. Olin itse ollut jo pitkään pahoillani siitä, miten vähän lääkärit käyttävät käsiään potilastyössään. Monet asiat tutkitaan ainoastaan kysymyksillä, kokeilla ja kuvantamalla. Uskon taitavien käsien kuitenkin olevan tärkeä osa tutkimusta. Jutan kädet löysivät kyllä heti kipeät ja jäykät kohdat.

Ensimmäisellä hoitokerralla ihmettelin, miten vähän tuntui tapahtuvan. Olin odottanut enemmän hieronnan kaltaista kokemusta ja hoidon näennäinen staattisuus hämäsi. Olo hoidon jälkeen oli kuitenkin erittäin rentoutunut ja väsynytkin, vähän viluinen myös. Jutan kehotuksesta join paljon vettä illan aikana ja nukuin yöni paremmin kuin aikoihin. Seuraavina kahtena päivänä tunsin oloni edelleen rentoutuneemmaksi. Vaikka selkäni oli edelleen kipeä, oli mielialani parempi. Kohonneen mielialan ja paremman unen myötä jaksoin taas paremmin kipua.

Hoitojakso kesti pari kuukautta ja hiljalleen selkäni parani. Istuminen alkoi olla taas mahdollista, sitten huomasin voivani nukkua heräämättä särkyyn. Sovimme hoitojen lopettamisesta kun tuntui, että suunta on oikea ja paraneminen on käynnissä.”

-Karoliina, 32 vuotta

Varaa aika osteopaatille

Seuraavat vapaat aikani näet ajanvarauskalenterista!