Asiakkaiden kokemuksia

Nivuskipu ja polvivaiva

”Kaiken kaikkiaan olen yllättynyt miten vähällä vaivalla tuloksia on tullut. Erityisesti tykkäsin lihasten toiminnan testaamisesta, jolloin hoito ei ole arvailua, vaan kehosta löydetään testaamalla ongelmakohdat ja näihin alueisiin sitten harjoitukset ja hoito kohdistetaan.” –Petri, 45 vuotta

Pitkäaikainen nivuskipu ja saman puolen polven oireilu saatiin loppumaan liikekontrolliharjoittelun ja osteopaattisen manuaaliterapian yhdistelmällä. Asiakas kävi hoidossa 4 kertaa ja teki harjoitteita yhteensä kolmen kuukauden ajan. Harjoitteita vaihdettiin tai vaikeutettiin progressiivisesti jokaisella hoitokerralla, niin että lopulta alaraajan lihaksisto saatiin toimimaan tasapainoisesti niin arkiliikunnassa kuin treenatessa. 

Keskeisintä tapauksessa oli lanne-suoliluulihaksen (m. iliopsoas) liikerajoituksen rentouttaminen osteopatialla sekä lihaksen toiminnan palauttaminen tarkoilla harjoitteilla. Liikekontrolliharjoitteet helpottivat alaraajan linjausta juostessa, jolloin vaivan uusiutuminen harjoittelun myötä on epätodennäköisempää.

Asiakkaan kertomus:

”Minulla oli pitkäaikainen nivuskipu (noin 20 vuotta), sekä lyhytaikaisempi polviongelma (noin vuoden). Erityisesti tuo polvi vaivasi siinä määrin, että aloin miettiä hoitoon hakeutumista. Polvi vaivasi eniten polkupyörällä ajaessa, sekä portaita noustessa, polvi myös narisi ikävästi kyykätessä. En ollut ennen käynyt osteopaatilla, joten ajattelin, että nyt katsotaan miten kyseinen hoito auttaa. Vastaanotolla pidin siitä, että lihaksien ja hermoston toimivuutta mitattiin erilaisin testein ja näin löydettiin ne paikat mitkä eivät aktivoituneet kunnolla. Vastaanotolla sain myös manuaalista hoitoa lonkan alueelle, jolla rentoutettiin lantion ja ristiluun aluetta. Sain löytyneisiin ongelmakohtiin kohdistettuja harjoituksia, joita tarvitsi tehdä yllättävän vähän ja tuloksia alkoi tulla jo heti ensimmäisen käyntikerran jälkeen. Esimerkiksi lenkillä huomasin, että tuttu nivuskipu ei tuntunutkaan! Seuraavalla käyntikerralla sain uudet harjoitteet, joilla polvi alkoi korjaantua ja narina vähentyä.  

Kaiken kaikkiaan olen yllättynyt miten vähällä vaivalla tuloksia on tullut. Erityisesti tykkäsin lihasten toiminnan testaamisesta, jolloin hoito ei ole arvailua, vaan kehosta löydetään testaamalla ongelmakohdat ja näihin alueisiin sitten harjoitukset ja hoito kohdistetaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan osteopatian ja Kinetic controllin yhdistelmää, sillä hoito on turvallista ja ainakin minulla hoito on tuottanut tuloksia yllättävän nopeasti ja todella pitkään vaivanneeseen ongelmaan.”  

-Petri, 45 vuotta

Varaa aika osteopaatille

Seuraavat vapaat aikani näet ajanvarauskalenterista!